YEMEK TARİFLERİ

1 kilo yufka
arası için;

1 paket margarin
içi için;

300 gr kıyma
1 soğan
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı nane
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
üzeri için;

2 yumurta sarısı
Susam ve çörek otu
Önce soğanımızı küp şeklinde doğruyoruz ve sıvı yağ döküp kavuruyoruz içine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İyice kavurduktan sonra içine salçayı, karabiberi, kimyonu, naneyi tuzu ve ince doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapıyoruz.

Ayrı bir yerde margarinimizi eritiyoruz, ve yufkanın birini alıp içine eşit şekilde eritilmiş margarinden sürüyoruz. Sonra yufkamızı ikiye katlıyoruz ve yine tekrar eritilmiş margarinden sürüyoruz. Sonra yufkamızı tekrar ikiye katlıyoruz ve kara haline getiriyoruz. Kare haline gelen yufkamızı orta yerinden artı şeklinde kesip kesilen kısımlara gelecek şekilde içimizden koyuyoruz. Kesilen kısımdan tutup üçgen şeklinde katlıyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine yada yağlı kağıt serilmiş tepsimize böreklerimizi dizip üzerine yumurta sarısı sürüp son olarak da isteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serperek üzerileri kızarana dek kızgın fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun :)



Çıtır Üçgen Börek 4





PATATESLİ ÇITIR BÖREK

4 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı su
1/2 çay kaşığı tuz
İç harcı için:

4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
100 gr beyaz peynir
8-9 dal ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:

1 yumurta sarısı
Çörek otu
Patatesleri haşlayın biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyup küp küp kesin. Soğanı yemeklik, beyaz peyniri de küp küp kesin. 2 yemek kaşığı sıvı yağda soğanı hafif pembeleştirip, patatesleri ve salçayı ilave edin. Üzerine nane, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. İyice harmanlandıktan sonra küp küp kesilen beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. 1-2 dakika çevirdikten sonra ocağın altını kapatın ve harcı soğumaya bırakın.
Sıvı yağ, sirke, un, su ve tuzu iyice çırparak kıvamlı bir sos hazırlayın.

Yufkalardan bir tanesini tezgaha serin, yarısına hazırladığınız sostan sürerek diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerine tekrar sos sürün. D şekline gelen yufkanın iki kat yufkayı 6 eşit parçaya bölün. Yufkanın geniş kısmın iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarın. Tüm yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra yağlı kağıt sürmüş olduğunuz fırın tepsisine dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ya da çörekotu serpin. 180C de önceden ısıtmış olduğunuz fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.





Patatesli & Peynirli Çıtır Börek Tarifi 1





Çikolatalı Truf


Malzemeler:
2 adet kakolu baton kek
200 gr bitter çikolata
1 sb. iri dövülmüş fındık
1 paket krema
Üzeri İçin: Granül şekerleme veya hindistan cevizi



Yapılışı:
Tencereye krema konur ve kaynatılır.
Parçalanmış çikolata içine atılır ve karıştırılarak eritilerek ocaktan alınır.
Kek ufalanarak ilave edilir. Fındık eklenir.
Tüm malzeme iyice yoğrulur. Buzdolabına konarak 2 saat dinlendirilir.
Dolaptan alınarak fındıktan biraz büyük parçalar koparılır, top haline getirilir.
Hindistan cevizine bulanarak servis yapılır.






Çikolatalı Truff








Merhaba Sevgili Dostlarim



Sizlere yine sahane bir tarif verecegim insaallah.Bu tarif sirf cikolatali bir tarif ve servis  edilince mutlaka cok ince dilimler halinde  kesilerek servis yapmaliyiz.Yani cok agir bir pasta diyebilirim.Agir vede cok lezzetli bir pasta.Yanliz sunlari belirtmek isterim.yapinca tereddüte düsmeyiniz diye yazmaliyim.Keki sert bir kek oluyor yani icinde cikolata oldugu icin öyle pamuk gibi bir kek degil.Yiyince tamami ile cikolata yiyorsunuz sanki.Masrafli ama bence bu masrafa deger Arkadaslar .Kalorisi cok yüksek ama incecik bir dilimden kimseye bir seycikler olmaz sanirim :))))









Muz Aromali Cikolatali Pasta



Keki  icin gerekli Malzemeler :







100 gr bitter cikolata (  milka )

200 gr sütlü cikolata (  milka )

200 gr tereyag

3 tane yumurta

1 su bardagi seker

1,5 cay bardagi süt

1 paket vanilya

3 yemek kasigi kakao

2 su bardagi un





Arasi icin :



1 paket muzlu pudding

2 su bardagi süt , pudingi pisirmek icin





Üzerindeki ganajin malzemeleri :





400 ml schlagsahne yani krema

400 gr sütlü cikolata   (milka )

300 gr bitter cikolata  (milka )

1 paket vanilya

70 gr tereyag






Yapilisi :




Ilk önce Kek hamuruna katacagimiz tereyagi ile cikolatalari bir kaba alip mikrodalga firinda eritelim .yada benmari usulü ikisini bir kaba koyup eritelim. Kek icin gereken yumurta ile sekeri mikserle yaklasik bes dakika kadar cirpalim. Sonra diger malzemeleri  sirasi ile katip  cirpmaya devam edelim.Sonra ilk basta erittigimiz cikolatali yagi kek hamuruna katip yine cirpalim.Kalibimizi yaglayip kek hamurunu kaliba dökelim ve 175 derecede yaklasik 40-45 dk  pisirelim. Bicak ucuyla pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz.Kek pisince cikarip sogutalim.
Muzlu pudingi süt ile pisirelim ve sogumus kekimizin üzerine dökelim.Sonra Ganajimizi yapmaya baslayalim.Kremayi yani schlagsahneyi ocaga alip kaynatalim.Kaynadiktan sonra kenara cekip cikolatalari icine kiralim,yagi ve vanilya sekerini katip iyice eriyip cikolata kivamini alincaya kadar karistiralim.Gnajimizida pudingli pastamizin üzerine döküp kalibimizi dikkatlica alttan sallayalim ganajin üzerinde düz olabilmesi icin.Sonra Pastamizi Buzdolabinda tam 12 saat bekletelim üzerindeki ganaji iyice donmasi icin.Ikinci gün pastamiz hazirdir.Incecik dilimlere kesip servis yapalim.Ganaj üzerinde sürme cikolata gibi oluyor.yani kupkuru bir cikolata olmuyor.cok kolayca kesilip servis yapiliyor anlayacaginiz :))))













PUF BÖREK

3 adet günlük hazır yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
İçi için;

200 gram kahvaltılık kaşar loru ya da yağsız beyaz peynir
Maydanoz (Ben ıspanak, beyaz ve rendelenmiş yağsız kaşar peynir kullandım. Biraz da baharat ekledim)
Üzerine;

Bir yumurta sarisi
Milföy gibi puf puf bir börek, üstelik de günlük hazır yufka ile yapılan hem pratik hem de çok lezzetli.  En güzel yani ise buzlukta dilediğiniz kadar bekletebilmeniz. Ani misafirler için çok güzel bir çözüm. Bu tarifi denemeyen kalmasın lütfen. Çok şiddetle tavsiye ediyorum.

Süt ve sıvı yağı bir kabin içinde karıştırın.
İlk kat yufkayı düz bir zemine serin.
Sütlü yağlı karışımı küçük bir kepçe yardımı veya bir kaşık ile yufkanın her yerine dökün ve sonrasında fırçayla da eşit şekilde yufkanın yüzeyine sürün.
İkinci yufkayı, ilk yufkanın üzerine kapatıp onu da ıslatın ve üçüncü yufkayı da diğer iki yufkanın üstüne kapatıp sütlü sıvı ile ıslatın.
3 kat yufkadan oluşan hamurun karşılıklı kenarlarını ortada birleştirerek kare seklini oluşturun.
İç harcı kare haline gelmiş yufkanın her yerine eşit şekilde koyun.
Sonra karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek zarf şeklini verin ve birleşim yerlerinden keserek 4 parçaya ayırın.
Bu 4 parçayı da üçgen olacak şekilde 2′ye kesin ve daha sonra o üçgenleri de tekrar 2′ye kesin.
Toplamda 16 adet üçgen börek olacak.
Eğer içi için beyaz peynir kullanacaksanız 1 adet yumurtanın akı ile peyniri karıştırmanızı öneririm. Böreğin kenarları açık olduğu için peynir erime yapıp kenarlardan akabilir.
Üst üste gelmemelerine dikkat ederek börekleri buzdolabı poşeti (resimde görüldüğü gibi) ya da streç film ile sarıp en az 6-7 saat dondurucuda bekletin.
Eğer hemen kullanmayacaksanız börekler donduktan sonra bir araya toparlayabilirsiniz ama henüz donmamış iken üst üste koyup dondurucuya atarsanız ıslak bir hamur olduğu için üçgenlerin birbirlerine yapışma ihtimalleri çok fazla.
Pişireceğiniz zaman fırını 180 derecede ısıtın, donuk haldeki börekleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çözülmelerine izin vermeden fırına koyun.
Üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet bereketli olsun







Puf Börek 5

Puf Börek 1


Puf Börek 6








Şerbetli Çikolata Kare Tatlısı


Keki için;

5 yumurta
100 g şeker (1 çay bardağı)
50 g un (2 yemek kaşığı dolusu)
30 g kakao (2. 5 yemek kaşığı dolusu)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
bir fiske tuz
Şerbeti için;

2 çay bardağı toz şeker
250 ml su (bir su bardağından biraz fazla)
Vanilya muhallebisi için;

1 litre süt
1 su bardağı dolusu un
2 çay bardağı toz şeker
50 g oda sıcaklığında tereyağı (1 yemek kaşığı dolusu)
4-5 damla vanilya aroması veya 2-3 paket şeker vanilin (ben iki paket kullandım)
muhallebinin üstü için :

200g siyah çikolata
yarım çay bardağı sıvı yağ
Küçük bir kasede un, kabartma tozu, kakao ve tuz karıştırılır. Ayrı bir kaba yumurtaların beyazı ve şeker alınıp 12 dakika mikser ile çırpılır. Yumurta sarıları tek tek eklenir çırpılır (yumurta sarısını eklerken karışıma iyice yedirtin, sonra ikinci yumurta sarısını ekleyip hala mikserle hiç durmadan çırpın, bu işlemi yumurta sarıları bitene kadar uygulayın). Daha sonra unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin (birden hepsini dökerseniz köpükler söner ve kekiniz kabarmaz). Yağlanmış borcama dökülür, önceden ısıtılmış 180 derede 15-20 dakika pişirilir. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişirilir. Soğumuş kekin üzerine sıcak şerbet dökülür. Muhallebi malzemeleri bir tencereye alınır. Kıvama geldiği zaman vanilya eklenir. Soğuduktan sonra tereyağ eklenir ve iyice çırpılır. Kekin üstüne dökülür. Bir cezvede çikolata ve sıvı yağ kısık ateşte eritilir, ılıdıktan sonra muhallebinin üstüne dökülür. En az 2-3 saat dolapta bekletilir. çikolata donduktan sonra kare şeklinde dikkatlice kesilip servis edilir. Bu tatlıyı denemeyen çok pişman olur bayram için tekrar yapılması istendi. Keki ıslak browni tadında, muhallebisi de tavuk göğsü anımsatıyor.

Not : Muhallebinin üstüne çikolatanın yerine kavrulmuş badem, fındık veya sadece Hindistan cevizi serpebilirsiniz, her haliyle ŞAHANE :)

28*18 cmlik borcam kullandım.

Tarifte belirtilen yemek kaşıkları büyük boy kaşıklardan. Aşağıya resim olarak ekliyorum.



Şerbetli Çikolata Kare Tatlısı 3




Şerbetli Çikolata Kare Tatlısı 4

Şerbetli Çikolata Kare Tatlısı 8




Şerbetli Çikolata Kare Tatlısı 5




Anadolu çorbası

6 bardak et suyu,
3 kaşık yağ,
2 fincan un,
2 biber,
2 kaşık domates salçası,
1 fincan haşlanmış pirinç,
1 domates,
tuz.
Anadolu Çorbası Yapılışı

Et suyunu büyük bir tencereye koyalım, tuzunu ayarlayalım ve kapağını kapatarak kaynamaya bırakalım.

Et suyu kaynarken biz diğer işlemleri yapalım.
Bir tavaya yağ koyalım. Yağı hafifçe erittikten sonra üzerine unu döküp 2-3 dakika kavuralım.
Üzerine salça ilave edelim ve iyice karıştıralım.

Dolmalık biberleri ve domatesi ayrı bir kabın içerisine ince ince kıyalım.

Et suyu kaynayınca, kavrulmuş unu, haşlanmış pirinci, biber ve domatesleri et suyuna döküp karıştıralım.
20 – 25 dakika daha kaynatıp çorbamızı ateşten indirelim.
Çorbamızı servis edebiliriz.


Anadolu yemeklerinden alıntıdır



Domates soslu biber turşusu

2 kg domates,
1 kg cin biber,
1 çay bardağı sıvı yağı,
Yarım çay bardağı sirke,
3 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
10-15 diş sarımsak.
Domates Soslu Biber Turşusu Yapılışı

Biberleri yıkayıp, saplarını temizleyelim.

Sarımsakları 3-4 parçaya bölelim.

Domatesleri rendeleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.

Sonra içine sıvı yağı, sirkeyi, tuzu, toz şekeri ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.

Hazırladığımız sos tekrar kaynamaya başlayınca içine biberleri ve sarımsakları ilave edip, 1-2 dakika daha kaynatalım.

Daha sonra Domates Soslu Biber Turşusunu sıcakken kavanozlara dolduralım ve kapaklarını sıkıca kapatıp, ters çevirelim.

Kavanozlar soğuduktan sonra tekrar kapaklarını kontrol edelim.

Bu harika Domates Soslu Biber Turşusu tarifini bizimle paylaşan Deryadan İncilere teşekkür ederiz.










Domates Soslu Biber Turşusu Tarifi







Nuraniye tarifi

1 su bardağı süzme yoğurt,
2 çorba kaşığı pirinç (haşlanmış),
3 adet kabak (rendelenmiş),
4 adet taze soğan,
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet dereotu,
3 diş sarımsak,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
Tuz.
Nuraniye Yapılışı

Taze soğanı, dereotunu, maydanozu, ince ince doğrayalım.

Sarımsakları rendeleyelim.

Yoğurdu çırpalım.

Taze soğanı zeytin yağında 1-2 dakika kavuralım.

İçine rendelenmiş kabakları ilave edelim ve kabaklar suyunu çekene kadar pişirip, soğumaya bırakalım.

Sonra sarımsakları, maydanozu, dereotunu, pirinci, tuzu, yoğurdu ilave edelim ve karıştıralım.

Nuraniye 2-3 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra soğuk olarak servis yapalım.

Bu nefis Nuraniye tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.




Nuraniye Tarifi

alıntıdır





Gazoz tatlısı

Hamur için;

250 ml sade gazoz (ben “uludağ” gazoz kullandım)
3 adet yumurta
1 paket instant maya veya pakmayanın küçük paketlerinden (toz olan)
bir çimdik tuz
125 gr eritilmiş tereyağı
aldığı kadar un yaklaşık 6 bardak kadar
Şerbeti için;

8 su bardağı şeker
9 su bardağı su
yarım limonun suyu
200-300 gr ince çekilmiş ceviz
Gazoz, yumurtalar, maya ve tuz bir kaba alınarak maya eritilir. Ardından erimiş yaş maya, yavaş un ilavesiyle hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. (çok yumuşak olmayacak). Hamur hiç mayalandırılmadan istenilen büyüklükte bezelere bölünür. Bezeler un ilavesiyle çok ince olmayacak şekilde açılır. (yufka inceliğinde olmayacak).  Her yerine ceviz serpilerek çok sıkı olmamak kaydıyla sarılır. Oklava dikkatlice sarılan hamurun içinden çıkarılır. Bir bıçak yardımıyla parmak kalınlığında dilimlenir ve kesik yerleri üste gelecek şekilde fırın tepsisine aralıklı yerleştirilir. (aralıklı yerleştirin çünkü tepside baya bir kabarıyorlar) 30-40 dk kadar tepside mayalandırılır ve 180 derece ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar pişirilir. Sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Not:bu ölçüden tam 2 büyük tepsi çıkıyor. Kişi sayısına göre ölçü yarıya indirilebilir. 1 gün bekletilirse daha lezzetli olur. Afiyet olsun :)

Annemin tarifidir. Küçüklüğümüzün en sevilen tatlısı :)









alıntıdır




Hindistan cevizli kurabiye

1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta (sarısı hamura akı dışına)
5 çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bulamak için;

1 kase hindistan cevizi
2 yumurta akı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;

Çikolata( ben nutella kullandım)
Hamur için margarin, yumurta sarıları ve pudra şekerini yoğurun, kremsi bir hal aldığında Unu azar azar ekleyin ve hamurun yumuşak olmasına dikkat edin sert olmamalı. Kabartma tozu ile vanilyayı ekledikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Bulamak için pudra şekeri ile hindistan cevizini birleştirin. Yaptığınız topları önce yumurta akına daha sonra hindistan cevizine bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Aynı işlemi hamur bitene kadar uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Çok pişmemesine dikkat edin. Fırından çıktıktan sonra üzerine çikolata koyup afiyetle yiyin :)






Alıntıdır





Ezo gelin çorbası

 Malzemeler :



5 kaşık mercimek

2 kaşık pirinç

2 kaşık bulgur

1 tane kuru soğan

1 dış sarımsak

1 avuç şehriye

Tuz

1 yemek kaşığı salça,teryağı,nane







Yapılışı :





Soğanı soyup tencereye doğrayalım.içine 2 litre kaynamış su, mercimek,pirinç,bulgur,sarımsak koyup güzelce pişirelim.Pişen malzemeleri blenderden geçirelim.Sonra tereyağını ve salçayı ve naneyi tavada kavurup çorbamızın içine katalım.Çorbamızın tuzunu ayarlayıp Son olarakta şehriyeleri katip beş dakika kaynatıp çorbamızı geri çekelim.Sıcak sıcak servis yapalım





Tavuklu Şehriye (Antibiyotik) Çorbası Nasıl Yapılır?
Merhabalar,selam ve dua ile,
Havalar oldukça soğuk,bu hafta kar yağacakmış, bu yüzden çok sağlıklı,şifa deposu ve lezzet garantili bir çorba içmeli

Malzemeler:
2 adet tavuk but,


1 adet kabuğu soyulmuş soğan,
1 tatlı kaşığı tane karabiber,
2 litre sıcak su,
1 çay bardağı arpa şehriye,
1 er adet kırmızı ve yeşil biber,
3 kaşık domates rendesi,
1 kaşık zeytinyağı,
1 çay bardağı haşlanmış nohut,
terbiye için: 1 limonun suyu ve 1 yumurta sarısı,
az tuz
tavuk butları soğan ve tane karabiberler kaynatılır,pişmeye yakın şehriyeler ilave edilir,
bu arada tavada ince doğranan biberler yağ ile kavrulur,domates ilave edilir,çorbaya karıştırılır,
tavuk butları tabağa alınıp parçalanarak çorbaya geri konur, nohutu  ilave edilir,
limon suyu ve yumurta  sarısı çırpılarak çorbaya karıştırılır,ocak örtülür.




PAPATYA  POĞAÇA
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ (ben ayçiçek yağı ve zeytinyağını karıştırıyorum)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kurumaya (küçük paket)
1 yumurta (beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
Aldığı kadar un
İçi için:Ezilmiş peynir (seviyorsanız kıyılmış maydanoz )
Üzeri için :çörekotu
Yapılışı:Hamuru için su, süt, yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırın. Biraz unla mayayı ekleyin..Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edilerek yoğurun.En az 1 saat üzerini örterek mayalandırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde elinizle büyütün..Arasına peynirli içten koyup yuvarlayın.
Üzerine çok az bastırın.Kenarlarına çok derin olmamak kaydı ile bıçakla çizikler atın.Tüm poğaçalara aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serdiğiniz yada yağladığınız tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.(yaklaşık 200 dereceli fırında)Afiyet olsun..





Arap Dudağı Kek için Malzemeler

2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
3 yumurta
1 paket margarin(eritilmiş)
1 su bardağı süt
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
Hindistancevizi
Arap Dudağı Kek Yapılışı
Şekeri, yumurtayı, erimiş margarini, sütü ve kakaoyu iyice karıştıralım. Daha sonra o karışımdan 1 su bardağı ayıralım. Kalan karışıma unu ve kabartma tozunuda ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sonra onu kalıba döküyoruz ve önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında pişiriyoruz. Kek pişince fırından çıkar çıkmaz 1 bardak ayırdığımız karışımı üzerine döküyoruz ve hindistancevizi ile süsleyip servis ediyoruz. Afiyetle olsun



SÜTLÜ TATLI
3.5 bardak süt.(benim 3 bardak sütüm vardı yarım da su ekledim.)
 1 paket kakaolu puding
 1 paket kremşanti
 1 paket biskrem

YApılışı:
pudingi sütle karışrırın
 krem şantiyi de toz halinde pAisen pudinge ilave edin ve biraz daha pisirmeye devam edin.
 fincanların dibine biskremleri paylaştırın. pisen pudingi kaselere esit miktarda servis edin.
 soğuduktan sonra h.cevizi ile süsleyin… yaklasik 6 kucuk kase cikiyor bu olculerden.
yiyenler bayılıyor! Hele Damla Eskizeybek arkadaşımın hediyesi olan fincanlarda servis şekli çok hoş oldu. Ona da ayrıca teşekkür ediyorum:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder